Utforska mer Om oss

Om oss

2022 invigdes Stadshallen i Lund efter en lång renovering. Lika länge hade vi planerat Lunds nya mötesplats. Efter att ha drivit Gamla Franska i Saluhallen i 5 år var det dags för oss att ta oss an ett större projekt. Vi slog upp dörrarna till Taperian med bryggeri och bakficka i november 2022 och har sedan dess haft glädjen att välkomna alla våra gäster.

Taperian är en levande mötesplats mitt i centrala Lund. En mat- och dryckesupplevelse i sydeuropeisk tappning med ett eget bryggeri och en bakficka. Vi serverar egenbryggd fatöl och cider, importerar viner, tillagar allt från grunden, bakar vårt egna bröd – lägger ner hjärta och själ i det vi gör helt enkelt.

Taperian

Med bästa solläget på Stortorget i Lund är vår Taperia en välkomnande mötesplats för sällskap av alla slag. Det inbjudande öppna köket fokuserar på det bästa som Spanien har att erbjuda i mat- och dryckesväg men skäms inte för att oblygt snegla åt Italien och Frankrike. Allt paketerat i mellanrätter och tapas.

Bryggeriet

Vår egna Cerveceria ligger i källaren rakt nedanför Taperian. Här brygger vi all vår öl och cider. Vi är det enda mikrobryggeriet i Lund som faktiskt brygger ölen i Lund. Vi har sedan dag ett endast serverat vår egna öl och kommer fortsätta med det varje dag. Här hittar ni inte något från Carlsberg! 😉

Bakfickan

Vår Bakficka hittar ni på baksidan av Stadshallen. Här håller vi öppet om kvällarna och serverar vår populära fondue. Bakfickans plats, bekvämligheter, inredning med skånska element och vackra trä- och mässingdetaljer gör det till en väldigt trevlig lokal att hålla privata arrangemang i. Kontakta oss för mer info.